Ons verhaal moét wel beginnen bij de orde der Dominicanen. Want dankzij hen hebben we ons ideaal -een eigen brouwerij- kunnen realiseren. Echt bijzonder: Het allereerste, en enig echte Zwolse kloosterbier: Axes Castellum.

Onze oorsprong ligt bij de Assendörper Geurneuzen; daaruit is de Stichting Brouwgilde der Geurneuzen ontstaan. In 2017 is er een begin gemaakt met de inrichting van de brouwerij, het proeflokaal en de lounge in de kelders van het klooster.

Serieuze Brouwmeesters vormen het brouwtechnische fundament. Niet alleen hun jarenlange ervaring, maar ook hectoliters eerdere productie zorgen voor een continue kwaliteit, en een continue stroom aan nieuwe ideeën. Immer gebaseerd op de wil om een eerlijk en heerlijk bier te realiseren.

Zo’n 30 participanten steunen de brouwerij met allerhande werkzaamheden of middelen in natura, tot en met financiële slagkracht.

Het Dominicanenklooster vormt de unieke basis voor een fantastische beleving.

Wat dacht je van een rondleiding door het klooster, gekoppeld aan een bezoek aan de brouwerij?
We ambiëren nog kruiden te gaan verbouwen in de kloostertuin, en hopelijk lukt het ooit bieren te brouwen met het water uit de bronnen in het klooster. Wie weet…

Maatschappelijke Betrokkenheid en Duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Dat vind je terug in:

Samenwerking met zorginstellingen om voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ dagbesteding te realiseren. Zij maken de mooie houten bierkratjes, helpen bij het uitleveren van de bestellingen, maken geschenkverpakkingen, en gaan in de toekomst helpen bij het bottelen, etiketteren en uitleveren van de bestellingen.
Studenten van Cibap verzorgden de allereerste aanzet voor de vormgeving van de website, webwinkel en de etiketten-reeks.
Lokale samenwerking:
De Cycloon- fietsers helpen bij de duurzame distributie: niet alleen in Zwolle, maar ook ver daarbuiten.
De Zwolse middenstand levert de eerlijke hapjes- en drankjes bij uw bezoek…
Het verhaal van Axes Castellum kloosterbier start in 1576… In dat jaar, rond Pasen, werd ter ere van het jubileum van Leonardus van Dalen, met ‘vieringsbier’ getoost op zijn 50-jarige dienstverband. Dit bier werd in opdracht te Leuven gebrouwen.

De natuurlijke grondslag daarvan, gevat in onze;

Antiqua Formula Renovata “Axes Castellum” | A.D. 1576

vormt de basis van onze kloosterbrouwerij. We gebruiken alleen pure ingrediënten; net als toen.

Een open levenshouding vindt het Brouwgilde belangrijk, gelijk de orde der Dominicanen; wil je langskomen; heb je adviezen of suggesties? Schroom niet ons te benaderen!

Welkom!

Met Klinkende Groet!

Axes Castellum kloosterbier

Toont alle 4 resultaten